Skip links

Privatumo politika

Šioje privatumo politikoje (toliau – Privatumo politika) Jums pateikiame informaciją, kaip UAB “Dorteksa”, įmonės kodas 304896911, buveinės adresas Laisvės pr. 60, Vilnius, LT-05120, (toliau – Duomenų valdytojas) tvarko Jūsų asmens duomenis dorteksa.lt internetinėje svetainėje.

Su Duomenų valdytoju galite susisiekti šiais kontaktais: 

Tel.: +37065048118

El. paštas: info@dorteksa.lt

Adresas: Laisvės pr. 60, Vilnius, LT-05120

 

Kokius Jūsų asmens duomenis mes tvarkome?

Tikslas: Komunikacija su svetainės lankytojais.

Duomenys: Vardas/įmonės pavadinimas, el. pašto adresas, telefono numeris. 

Teisinis pagrindas: Komercinių pasiūlymų teikimas.

Saugojimo laikas: 5 metus nuo užklausos formos užpildymo.

Tikslas: Tiesioginė rinkodara.

Duomenys: Vardas/įmonės pavadinimas, el. paštas.

Kam galime perduoti: Tiesioginės rinkodaros įrankiams.

Teisinis pagrindas: Teisėtas interesas informuoti apie prekes ir paslaugas.

Saugojimo laikas: 5 metus nuo užklausos formos užpildymo, arba iki atsisakymo gauti pasiūlymus ir informaciją.

Tikslas: Socialinių tinklų paskyrų administravimas.

Duomenys: Unikalus ID, IP adresas, įrenginio informacija.

Kam galime perduoti: Socialinių tinklų valdytojams.

Teisinis pagrindas: Sutikimas.

Saugojimo laikas: Kol sekamos socialinių tinklų paskyros.

 

Kaip tvarkome Jūsų asmens duomenis socialiniuose tinkluose?

Informaciją, kurią mums pateikiate lankydamiesi mūsų socialinių tinklų paskyrose, mes kontroliuojame bendrai su socialinių tinklų valdytojais, kaip bendri asmens duomenų valdytojai. 

Šiuo metu turime šias paskyras socialiniuose tinkluose:

Rekomenduojame perskaityti trečiųjų šalių privatumo pranešimus ir tiesiogiai susisiekti su paslaugų teikėjais, jei Jums kyla bet kokių klausimų dėl to, kaip jie naudoja Jūsų asmens duomenis.

 

Kam galime perduoti Jūsų asmens duomenis?

Jūsų informaciją galime perduoti mūsų darbuotojams, tarpininkams, paslaugų teikėjams, jei pagrįstai reikia tiems tikslams, kaip nurodyta šioje Privatumo politikoje.

Taip pat mes galime atskleisti informaciją apie Jus, jei turime padaryti tai pagal įstatymą arba siekdami apginti savo teises ar interesus, taip pat ketinant perleisti bendrovės veiklos ar jos turto dalį ar reorganizuoti bendrovę ar vykdant šiuos procesus, atskleidžiant Jūsų asmens duomenis potencialiam veiklą ar jos dalį įsigijusiam asmeniui, kitiems reorganizavimo dalyviams.

 

Kaip tvarkomi Jūsų asmens duomenys?

Tvarkydami Jūsų asmens duomenys mes laikomės Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (toliau – BDAR), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo bei kitų teisės aktų nustatytų reikalavimų. Duomenų valdytojas, tiek nustatydamas asmens duomenų tvarkymo priemones, tiek paties duomenų tvarkymo metu, įgyvendina tinkamas teisės aktuose nustatytas duomenų apsaugos priemones, skirtas apsaugoti tvarkomus asmens duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto pakeitimo, atskleidimo, praradimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo. Atitinkamos priemonės nustatomos atsižvelgiant į pavojus, kurie kyla dėl asmens duomenų tvarkymo.

 

Kokios yra Jūsų teisės? 

Jei norite gauti daugiau informacijos apie savo teises ar jas įgyvendinti, susisiekite su mumis šioje Privatumo politikoje nurodytais kontaktais. Žemiau pateikiame Jūsų teises, susijusias su Duomenų valdytojo vykdomu Jūsų asmens duomenų tvarkymu, ir atvejus, kada šiomis teisėmis galite pasinaudoti. 

  • Galite bet kada susisiekti ir pasiteirauti, ar mes tvarkome kokius nors Jūsų asmens duomenis. Jei mes saugome ar bet kokiu būdu naudojame Jūsų asmens duomenis, Jūs turite teisę su jais susipažinti. Norėdami tai padaryti, pateikite mums rašytinį prašymą šioje Privatumo politikoje nurodytu el. pašto adresu. Teikdami tokį prašymą, laikykitės sąžiningumo ir protingumo principų. 
  • Jei sutikote dėl Jūsų duomenų tvarkymo, tai galite bet kada atšaukti kreipdamiesi šioje Privatumo politikoje nurodytu el. pašto adresu. 
  • Turite teisę prašyti ištaisyti bet kokius turimų duomenų netikslumus. Tokiu atveju mes galime paprašyti Jūsų patvirtinti ištaisytą informaciją.
  • Turite teisę prašyti mūsų ištrinti Jūsų asmens duomenis. Ši teisė įgyvendinama BDAR 17 straipsnyje numatytais atvejais.
  • Turite teisę prašyti netvarkyti Jūsų asmens duomenų arba riboti jų tvarkymą.
  • Turite teisę remiantis BDAR 21 straipsniu nesutikti, kad mes naudotumėme Jūsų asmens duomenis.

 

Kaip galite įgyvendinti savo teises?

Siekdami įgyvendinti savo teises, prašymus, ar skundus pateikite mums raštu šioje Privatumo politikoje nurodytais kontaktais.

Į gautus prašymus, skundus ar reikalavimus Jums atsakysime raštu teisės aktų nustatyta tvarka ir terminais – ne vėliau kaip per 30 dienų nuo Jūsų prašymo gavimo.

Jeigu, gavus prašymą, ar skundą, mums kils įtarimų dėl besikreipiančiojo asmens tapatybės, mes turime teisę paprašyti besikreipiančiojo asmens tapatybės dokumento.

 

Nusiskundimai

Jei manote, kad Jūsų teisės yra arba gali gali būti pažeistos, prašome nedelsiant kreiptis į mus šioje Privatumo politikoje nurodytais kontaktais. Mes užtikriname, kad tik gavus Jūsų skundą susisieksime su Jumis per pagrįstą laikotarpį ir informuosime apie skundo tyrimo eigą ir apie rezultatą. Jei tyrimo rezultatai Jūsų netenkins, galėsite pateikti skundą priežiūros institucijai – Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (www.vdai.lrv.lt/).

 

Atsakomybė

Jūs esate atsakingi už tai, kad Jūsų pateikti duomenys būtų tikslūs, teisingi ir išsamūs. Jeigu pasikeičia Jūsų pateikti duomenys, Jūs turite nedelsdami mus apie tai informuoti el. paštu. Mes nebūsime atsakingi už žalą, atsiradusią Jums dėl to, jog Jūs nurodėte neteisingus ar neišsamius asmens duomenis arba neinformavote mūsų jiems pasikeitus.

 

Slapukai

Mūsų internetinėje svetainėje naudojami Slapukai. Tai mažos apimties duomenų failai, kurie yra išsaugomi Jūsų naršyklėje, Jums besilankant dorteksa.lt svetainėje. Slapukai mums leidžia atpažinti Jus kaip internetinės svetainės lankytoją, susieti duomenis, surinktus Jums naudojantis dorteksa.lt svetaine. Naudodami Slapukų surinktą informaciją galime Jums užtikrinti patogesnį naršymą, bei analizuojant lankytojų elgesį, tobulinti svetainę ir klientų aptarnavimą.

Naudojamų slapukų tipai:

  • būtinieji slapukai – slapukai, užtikrinantys internetinės svetainės funkcijų veikimą;
  • našumo slapukai – slapukai, renkantys informaciją apie Jūsų naudojimąsi svetaine ir padedantys mums pagerinti dorteksa.lt internetinės svetainės darbą;
  • funkciniai slapukai – slapukai, leidžiantys svetainei įsiminti Jūsų veiklą, kurie užtikrina geresnę ir Jums labiau pritaikytą naršymo patirtį;
  • reklaminiai slapukai – slapukai, kurie leidžia Jums pateikti reklamas, labiausiai atitinkančias Jūsų poreikius ir interesus.

Slapukų nustatymus galite bet kada pakeisti paspaudę “Slapukų nustatymai”. Taip pat, galite valdyti slapukus naudodamiesi naršyklės nustatymais.

Privatumo politika atnaujinta 2022 m. rugpjūčio 18 d.

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus